Каталог

Цукровий діабет, важливість контролю глюкози в крові.

Цукровий діабет, важливість контролю глюкози в крові.
23.02.2023

Причин виникнення цієї недуги досить багато, в основі яких лежить загальне порушення функціонування ендокринної системи організму, засноване або на дефіциті інсуліну – гормону, що виробляється підшлунковою залозою, або на нездатності печінки і тканин організму в належному обсязі переробляти і засвоювати глюкозу.

На жаль і стрес негативно позначається на всіх людях, а особливо на людях, з таким захворюванням, як із цукровий діабет і призводить до декомпенсації навіть у тих, хто раніше був компенсованим за рівнем глюкози в крові.

На сьогоднішній день в Україні спостерігається значне зростання цукрового діабету у людей з інсулінорезистентністю на тлі хронічного стресу. Також цукровий діабет "молодіє" і з кожним роком зростає захворюваність на цукровий діабет серед дітей та підлітків.

Від рівня глюкози в крові залежить не тільки самопочуття, а й ефективність лікування, і розвиток ускладнень у майбутньому.

Щоб вжити правильні і своєчасні заходи, необхідно знати свій рівень глюкози в крові. Важливо намагатися підтримувати його в нормі весь час, тоді простіше досягати компенсації цукрового діабету і насолоджуватися повноцінним життям. А для цього варто елементарно розуміти — високий він, низький або в нормі, аби не припуститися помилки в лікуванні, що може вартувати життя.

Саме тому - український дистриб’ютор ЮГМЕДконтракт під патронатом Австрійського бренду медичної техніки Longevita (VAMA Holding GmbH) вирішили допомогти людям з ЦД та розробили масштабний соціальний проєкт: «Доступна глюкометрія для всієї родини 2023», адже допомагаючи один одному, ми наближаємо нашу Перемогу!

Навіщо вимірювати рівень глюкози?

Якщо рівень глюкози підвищений і залишається таким тривалий час, це може спровокувати діабетичну кому (гіперглікемію) та призвести до серйозних проблем зі здоров’ям: ураження судин і нервової системи, серця, очей, слухового апарату, нирок, кінцівок,аж до їх втрати. У медичній термінології це має іще загрозливіший вигляд: нейропатія, ангіопатія, синдром діабетичної стопи, діабетичні ретинопатія, кардіоміопатія, нефропатія, енцефалопатія 4 … Гіпо- і гіперглікемія можуть призвести до фатальних наслідків, якщо не вжити термінових заходів. Але не варто панікувати — постійний і якісний контроль рівня глюкози в крові дає змогу значно знизити вірогідність розвитку ускладнень.

Основні періоди для вимірювання рівня глюкози:

  • Натщесерце уранці перед сніданком, коли рівень глюкози найнижчий. Ви отримаєте інформацію про те, як препарати регулювали його вночі.
  • Перед їжею. Ви зрозумієте, наскільки ефективна доза проти діабетичного препарату і як змінюється рівень глюкози після споживання певних, особливо нових, продуктів, та як скоригувати свій раціон.
  • Після їжи: через дві години після споживання їжі, коли рівень глюкози найвищий. Ви зрозумієте, як впливають ліки та їжа на рівень глюкози в крові.